Repaircafé Ysselsteyn (’t Praothuus)

De datum voor het volgende repaircafe in ’t Praothuus is donderdag 6 juni van 10.00-12.00. Dit zal plaatsvinden tijdens de inloopochtend.

Wat is een repaircafé: heb je iets stuk, kun je het zelf niet maken (een strijkijzer, een lamp, een kabel die stuk is, een fiets of los plankje) of weet je niet of het gemaakt kan worden, dan is hier het repaircafé. Vanaf nu kunt u tijdens het repaircafé ook terecht met vragen over het gebruik van uw tablet, telefoon of laptop bij Maria Claessens. Ze helpt u graag hiermee. De vrijwilligers zijn Hay Vogels, Peter Fransen, Lien Philipsen en Maria Claessens.

We hopen jullie te mogen verwelkomen.

Groetjes de vrijwilligers van ’t Praothuus.

Wist u dat ook u de Duofiets kunt lenen?

De Duofiets met trapondersteuning mag ook door u gebruikt worden!!

Wanneer je van fietsen houdt en dit zelfstandig niet mogelijk is voor u kan de duofiets een goede oplossing zijn om er weer op uit te gaan …

De wind in de haren, een prachtig uitzicht, en lekker in beweging zijn. Met de duofiets kunt u heerlijk met z’n tweeën op stap.

De duofiets is ook een uitkomst als uw bijrijder minder goed ter been is. Beide fietsers hoeven namelijk niet in dezelfde lichamelijke conditie te zijn. Ten eerste heeft u geen instap in de duofiets. U kunt de stoel een kwartslag draaien wat betekent dat u gewoon kunt gaan zitten net als op een stoel. Als bijrijder in de duofiets, kunt u uw eigen stuur vasthouden maar kunt u niet sturen. Dat kan alleen de bestuurder. Als bijrijder kunt u ervoor kiezen of u mee trapt of niet. Dit kunt u natuurlijk ook afwisselen tijdens de fietstocht.

Wilt u er graag gebruik van maken dan kunt u deze laten reserveren bij één van de medewerkers van het Vürste- of Achterste Huus.

De Kosten voor het lenen van de duofiets  zijn € 3,00 per keer.

We hopen dat u er veel plezier aan kunt beleven.

Met vriendelijke groet,

Stichting Vrienden van ‘t Zorghuus                                                                                         

Overhandiging Cheque door Driessen Architectuur.

Dit jaar koos Driessen Architectuur ervoor om geen relatiegeschenken te geven met de Kerstdagen, maar juist lokale initiatieven blij te maken met een donatie.
Initiatieven waar ook hun collega’s zich betrokken bij voelen.

Eerder doneerde we al samen met het gehele centrumgebouw van Het Annapark in Venray aan de Voedselbank.

Woensdag 5 januari overhandigde Johan met veel plezier een cheque aan de Vrienden van ’t Zorghuus voor ’t Zorghuus – Ysselsteyn en aan Lindezorg – thuis in dementie in Sevenum.

Driessen Architectuur Bedankt!!!.

Uitnodiging Vrienden van avond 14 oktober 2020

Bewoners van Os Thuus zijn erg blij met de nieuwe schommel!

Deze speciale schommel is in mei 2019 geschonken door de Vrienden van ’t Zorghuus aan de bewoners van Os Thuus.

Zoals je kunt zien zijn de bewoners er heel blij mee.

Zo wordt een onmogelijkheid een mogelijkheid: samen schommelen of even alleen, lekker uitwaaien

Dit geeft weer een stuk zelf regie en zelfvertrouwen

SUPER BEDANKT!!!!!!!!

Uitnodiging Vriendenavond maandag 14 mei a.s.

Ons feest staat voor de deur toch willen we ons jaarlijkse overzicht betreft het welzijn van en rondom ’t Zorghuus u niet onthouden. Wij nodigen u graag uit voor de Vriendenavond op maandagavond 14 mei om 20 uur in de Smelehof. Willie Koonings zal u vertellen over het werk vanuit Stichting Vrienden van ’t Zorghuus. Hierbij krijgt u een indruk van de activiteiten die ondersteund worden en de plannen voor 2018. Daarna zal Eric Houben u meenemen door ’t Zorghuus in het jaar 2017 met de financiële onderbouwing. Ook een vooruitblik naar komend jaar zal u kunnen beluisteren. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen op deze avond.

Tot 14 mei!

Bestuur ’t Zorghuus en bestuur Vrienden van ’t Zorghuus

Interessante uitnodiging

Voor iedereen die betrokken is bij mensen met een vorm van dementie is dit een interessante uitnodiging.

klik op onderstaande link

http://www.leefdeurne.nl/Download/RenderModuleFile/89

 

Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Clubkas Campagne

Samen met Theo Lagarde en moeder Conny heeft Linda gisterenavond de Finale van de Rabobank Clubkas Campagne bezocht. Hier hebben we de 6e plaats behaald van de 452 clubs die zich ingeschreven hadden (vorig jaar 10e plaats)!!!

Theo heeft een cheque overhandigd gekregen van € 842.83 ! We hebben genoten van deze bijzondere avond, en dat Sinterklaas op bezoek kwam was de kers op de taart voor Theo.

We willen iedereen bedanken die zich ingezet heeft voor deze actie en op ons heeft gestemd! Door de grote hoeveelheid stemmen hebben we zo’n geweldige bijdrage voor de Tovertafel mogen ontvangen!!!

Grote complimenten voor iedereen!

Filmpje van Theo de tovenaar!

Mislukte Update

Hallo allemaal,

door een mislukte update van de website zijn er verschillende foto’s en bestanden verdwenen.

Mocht u iets missen wat u zelf ingestuurd hebt of misschien een foto of zo mailt u dan de webbeheerder en hij zal ervoor zorgen dat deze z.s.m. weer op de website geplaatst zullen worden

mail naar webmaster@vriendenvanzorghuus.nl

Sorry voor dit ongemak

met vriendelijke groet,

Ruud Janssen

Duofiets: een geweldige aanwinst voor de bewoners!

Afgelopen zondag(28-5-2017)hebben Hans Verkoeijen en Bart Marcellis de Duofiets officieel overgedragen aan de bewoners van ’t Zorghuus. Zij overhandigden namens de Peter Winnen Classic hierbij een geldcheque van      € 1500.- als bijdrage aan deze fiets. De fiets werd direct enthousiast gedemonstreerd door Mia en Toon Tielen die een ronde over het Lovinckplein maakten. Ze werden aangemoedigd door bewoners, donateurs, sponsoren, zorgprofessionals en vrijwilligers. Op deze dag was ook wandeltocht Rundje Ysselsteyn waarvan alle positieve resultaten ook ten goede komen van ’t Zorghuus. Verder hebben de Dartclub en vele particulieren dit doel gesteund met donaties. Willie Koonings heeft alle betrokkenen bedankt voor hun inzet en bijdragen aan dit project. Daarnaast heeft hij kenbaar gemaakt dat de Duofiets niet alleen voor mensen in ‘t Zorghuus is maar ook gebruikt kan worden door andere mensen die niet meer alleen zelfstandig kunnen fietsen. Hierover volgt later meer informatie.